TIP: Om reacties te publiceren hoef je niet ingelogd te zijn in Blogger. Je kiest gewoon in het reactie-scherm de optie "bijnaam" en tik je (bij)naam, al dan niet met het adres van je eigen weblog of homepage. Of je kiest "anoniem" en zet gewoon in de tekst je eigen naam eronder.

donderdag 2 augustus 2007

Verslagje van de eerste dagen van het nestje van Mug

Eventjes een verslagje over de kittens van Mugje, ik heb er eigenlijk nog maar weinig over verteld.
Ze hebben inmiddels namen.

Snorre van de Moeshoek

Geboortedatum: 28 juli 2007
Geboortegewicht: 98 gram
Kleur: zwart tabby met wit


Snorre is de eerstgeboren van het nest. Hij heeft een witte snorrebaard (waar hij zijn naam aan te danken heeft), buik, witte sokken aan zijn voorpoten en witte laarzen aan zijn achterpoten. Met zijn staart heeft hij een flink eind in de witte verf gehangen. Zijn jasje is zwart gestreept, zo lijkt het op dit moment.
Snorre moest de eerste twee dagen een handje geholpen worden om aan een voldoende groot portie melk te komen. Maar inmiddels lurkt hij net zo hard als de rest aan de tepels van mama Mug, en krijgt hij op dit moment nog maar 3 keer per dag 1 ml kittenmelk. Bij het knuffelen wil hij nog wel eens de punt van je neus aanzien voor een tepel.
Zijn favoriete drinkhouding is liggend op z'n rug aan de tegenovergestelde tepel van die van broer Padde die dan op hem ligt. Zo lig je warm en ongestoord (want als Padde eenmaal vast heeft laat hij niet meer los en anderen kunnen op die manier ook Snorre niet aan de kant duwen).


Padde van de Moeshoek

Geboortedatum: 28 juli 2007
Geboortegewicht: 104 gram
Kleur: zwart tabby met wit


Padde dronk al snel goed bij zijn moeder. Zijn devies luidt: veel drinken zonder daar al te veel moeite voor te hoeven te doen. Na het drinken ga je dan met je poten wijd op je rug liggen pitten en niemand meer die je slaapje dan kan verstoren.
De komst van Zusje de dag na zijn geboorte viel hem dan ook erg tegen, want toen werd het knokken geblazen om de beste tepel. Hij heeft inmiddels ook de sterkst ontwikkelde nekspieren van het stel en kan bij het buikschuiven naar de tepel zijn kopje al zelfstandig omhoog houden terwijl hij er al goed controle over heeft. Tja dat heb je natuurlijk ook nodig als je de tepel gericht wil vastpakken!
Padde heeft een witte toet, witte borst en buik, vier witte sokken en een heel klein wit staartpuntje. Hij is ook zwart tabby, gestreept.

Zusje van de Moeshoek

Geboortedatum: 29 juli 2007
Geboortegewicht: 94 gram
Kleur: zwart schildpad met wit


Na treurig genoeg een doodgeboren rood gestreept katertje en een zwart gestreept met wit poesje dat nog geen kwartier mocht leven, kwam Zusje druk spartelend en gillend op de wereld. Ze vroeg gelijk alle aandacht van mama Mug, die haar dat graag gaf nadat ze in een oogopslag had gezien dat de twee daarvoor haar zorg niet meer nodig hadden.
Zusje is een lapje met een wit snorrebaardje en witte sokjes, haar witte staartpuntje is zo minimaal dat je er straks als haar haartjes gegroeid zijn waarschijnlijk niets meer van zult zien. De kleuren van haar vachtje gaan op haar lijfje nu nog verscholen een een poederlaagje, Zusje is namelijk net zoals Floese een sneeuwkitten. Bij sneeuwkittens zijn de uiteinden van de haren heel licht. Dit zal na een aantal weken stapje voor stapje verdwijnen.

Floese van de Moeshoek

Geboortedatum: 29 juli 2007
Geboortegewicht: 100 gram
Kleur: zwart schildpad met wit


Na 5 kittens dacht ik toch echt dat het dat wel was. Ik was een e-mailtje aan het tikken om verslag te doen van de geboorten, toen ik nog snel even ging kijken of alles goed was. En daar lag Floese! In nog geen vijf minuten tijd keurig op de wereld gezet, schoongewassen en ontdaan van placenta.
Ook Floese is een lapje, maar met veel meer wit dan Zusje. Ze heeft aanzienlijk minder rood door haar vachtje dan haar zusje.
Als er iets niet naar de zin van Floese is, dan laat ze dat horen. Ze begint dan met wat ongemakkelijke kreuntjes, dat overgaat in een zeurend gejengel als Mug er geen aandacht aan schenkt (ook mama's moeten wel eens eten en drinken). Komt Mug niet snel genoeg terug dan worden het driftige uithalen. Tja en dan sjok je als moeder maar weer terug, waarna na nog wat nagemekker de tepel al weer snel door deze kleine dame wordt gevonden en je haar niet meer hoort.

6 opmerkingen:

  1. Wat leuk om alles van de vier kittens te lezen. Nu weet ik meteen ook wat sneeuwkittens zijn. Ze zien er geweldig uit.
    Gr 10

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zien er heel mooi uit,leuk verslag erbij!!!
    groetjes Bea

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi hoi
    Ik ga het weer proberen heb al een paar keer een reactie proberen te plaatsten maar lukt steeds niet poging 3 dan nu.
    Wat zien ze er super uit heerlijk stel jammer van de andere 2 maar deze maken het gelukkig allemaal goed .
    en die dames gaaf hoor sneeuwkittens zo kan ik ze goed volgen hoe ze straks worden heb er wels eens van gehoord maar niet echt gevolgt zoals ik nu bij jullie kan gaan doen.
    En dan mijntje spannend hoor die heeft er volgens mij ook behoorlijk wat in zitten die dorus wat een stiekemerd lol.
    Succes met de bevalling en geniet van al jullie kittens dikke knuffel van hier

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke namen !! en gezellig zo,n verslagje per kitten,
    Enja die Floese is me er eentje

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk dat je er ook een Zusje bij hebt. Ik hoop alleen dat ze een stuk aanhankelijker wordt dan mijn Zusje.
    Erg leuk om te lezen hoe de kittens zich gedragen. De gillende meiden en de luie jongens, het komt mij niet onbekend voor. Geniet lekker van ze en hou ons vooral op de hoogte!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een lieve/leuke namen en wat geweldig dat je nu al hun karaktertrekjes kan beschrijven.
    Hier spreekt liefde uit.

    BeantwoordenVerwijderen