TIP: Om reacties te publiceren hoef je niet ingelogd te zijn in Blogger. Je kiest gewoon in het reactie-scherm de optie "bijnaam" en tik je (bij)naam, al dan niet met het adres van je eigen weblog of homepage. Of je kiest "anoniem" en zet gewoon in de tekst je eigen naam eronder.

dinsdag 31 juli 2007

De ooievaars zijn geland

Aangezien ik het erg druk had met boven de kittenbak kwijlen, kom ik nu pas met dit bericht: de kittens van Mugje en Dopey zijn geboren!

In twee lichtingen kwamen ze, dit heerlijke stel.

De heren konden niet wachten, zij werden op zaterdag 28 juli geboren. De dames op zondag 29 juli en zorgden voor een verrassing: zij zijn sneeuwkittens.

De kleurtjes: de twee heren steken in een zwart tabby jasje en zijn uitgerust met o.a. een witte toet/snorrebaard, buik, sokken en staartpunt.
De twee dames zijn lapjes met wit, de kleur is wat misleidend door het sneeuwvachtje. Eén van de twee lijkt namelijk wel een blauw schildpadje met wit, theoretisch was er een hele kleine kans op verdunning. Maar omdat dat echt maar een hele kleine kans was, houden we het vooralsnog maar op dat het twee zwart schildpadjes met wit zijn.

Makkelijk was de bevalling niet, er zaten uuuren tussen de eerste twee en de rest. Het bleken er uiteindelijk zes in totaal te zijn. Helaas kregen twee kittens niet de kans om samen met hun broertjes en zusjes groot te gaan groeien.
Een rood gestreept katertje zonder wit werd dood geboren en een zwart gestreept poesje met wit (met een prachtige lange witte staartpunt) heeft maar een kwartiertje geleefd. Mugje keek niet naar haar om, hoe hard het ook klinkt, maar die schatte al gelijk in dat dit geen haalbare kaart was en bekommerde zich verder over de eerst geborenen.

14 opmerkingen:

  1. Wat zijn ze mooooi!
    Wij hebben ook 1 nestje met sneeuwkittens gehad, bij ons zag je aan de kopjes de juiste kleur.
    Gr, Anita en geniet jij maar lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd met de prachtige kittens. Zorg goed voor je knieen. De komende tijd zal je ze vast plat zitten.

    Leuk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van Harte met dit prachtige stel kittens...
    Jammer van de andere twee, ik weet wat dat is.
    Jaa inderdaad die knieen en je rug die krijgen het zwaar te verduren..
    maar niets is erg als je zo genieten kan van deze kleine wondertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hartelijk gefeliciteerd! Ik heb kwijlend naar de foto's zitten kijken en ben helemaal weg van de meidjes. Wat zien die er prachtig gemeleerd uit. Maar de mannen mogen er natuurlijk ook zijn!! Jammer dat twee het niet gered hebben, maar Mugje heeft heel zeker aangevoeld dat het niet goed zat met die ene.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van harte gefeliciteerd met de fantastische kittens. Vooral de dametjes zijn erg fotogeniek! Geniet je suf!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefeliciteerd met de kleintjes, jullie hebben er vast naar uitgekeken! Ben benieuwd hoe de kittens zich zullen ontwikkelen, en vooral de dametjes natuurlijk..
    Geniet er maar van!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Proficiat met de hummeltjes, en ik denk ook dat het zwarte lapjes zijn.
    Heel mooi!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd met de kittens en de natuur is toch mooi dat zo'n moederpoes aanvoelt dat het kitten geen overlevingskans heeft. Ze zijn echt prachtig en ik kan mij voorstellen dat jij met een slabbetje onder je kin naar ze kijkt. Ik hoop dat het goed gaat en wens je heel veel (kijk)plezier.
    Groetjes van Jolanda.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Marie,

    Van harte gefeliciteerd met deze prachtige kittens! Hoe is het met ze? En met Mijntje? Ik kijk binnenkort weer of er nieuws is. Leuk hoor, deze poezeperikelen..........

    Héérlijk genieten!

    Hartelijke groet,
    Verone

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie kleintjes, gefeliciteerd!
    Jammer van de twee kittens die het niet gered hebben. Als je er zes krijgt wil je die ook graag grootbrengen maar zoals je zelf aal aangeeft, mams zal wel aangevoelt hebben dat er iets niet goed was. Geniet maar lekker van de kittens van Mug en Dopey.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een snoesjes. Maar wil je mij de term 'sneeuwkittens' uitleggen?
    Wat bijzonder toch dat een moederpoes aanvoelt dat het kleine poesjes het niet zou redden.
    Gr 10

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een snoetjes!
    Gefeliciteerd! Ik had daaaagen geen internet, heb bijna als 1e Mugje opgezocht, om te kijken of alles wel goed is met haar.
    En ja hoor. Mugje ook helemaal blij??
    Jammer van de 2 die het niet gehaald hebben.
    En waar ik nou natuurlijk na al die werpkisten zo nieuwsgierig naar ben. Waar????

    BeantwoordenVerwijderen
  13. In de linnenkast!
    En ik denk dat al hadden we een prachtige werpkist gehad, ze toch de linnenkast gekozen zou hebben.

    Oh jee hoe moet dat straks nou als we verhuisd zijn, dit is een inbouwkast en het huis waar we naar toe gaan is er eentje van 10 jaar oud, daar zitten geen inbouwkasten in...
    TOCH maar een werpkist bouwen dan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. :)
    jahaa en die dan in een linnenkast zetten!

    BeantwoordenVerwijderen