TIP: Om reacties te publiceren hoef je niet ingelogd te zijn in Blogger. Je kiest gewoon in het reactie-scherm de optie "bijnaam" en tik je (bij)naam, al dan niet met het adres van je eigen weblog of homepage. Of je kiest "anoniem" en zet gewoon in de tekst je eigen naam eronder.

dinsdag 6 juni 2006

Trackback

Volgens Wikipedia:
Trackback is een systeem om vanuit weblog A een signaal te sturen naar weblog B. Op die manier weten lezers van weblog B dat er op weblog A een mogelijk interessant bericht staat. Trackback is dus een manier van reageren op een posting op een ander weblog, anders dan via de reguliere reactiepanelen.
Met de komst van Web-Log V2 kan je hier ook gebruik van maken. Niet alleen een automatische trackback naar Weblogs.com en Blo.gs om nieuwe postings wereldwijd door zoekmachines te laten vinden, maar ook trackbacks naar specifieke weblogs die jij aangeeft.
 En ik heb het dan eindelijk ook door hoe het werkt! Jammer dat het niet veel wordt gebruikt door collega bloggers, omdat ik toch af en toe wel geïnspireerd ben door een log van hen en graag daar aan zou willen haken.

1 opmerking: